Google earth και google maps

Οδηγίες google earth

Συντομεύσεις google earth

Google maps

Προσθήκη φωτογραφιών στο google earth

H αρχαία Αθήνα στο google earth

Την τρισδιάστατη αναπαράσταση της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών μπορούν πλέον να βλέπουν όλοι οι χρήστες του Διαδικτύου στο Google Earth (http://3d.athens-agora.gr/), χάρη στo έργο «Αρχαία Αγορά των Αθηνών» που ανέπτυξε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Με τον τρόπο αυτό, η εμπειρία της τρισδιάστατης περιήγησης στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας γίνεται πλέον εφικτή και εξ αποστάσεως, καθώς κάθε πολίτης του κόσμου μπορεί μέσα από το Google Earth να περιπλανηθεί στα κτήρια και τα μονοπάτια της Αρχαίας Αγοράς, ακριβώς όπως ήταν στην Αρχαιότητα.

Η αναπαράσταση της Αγοράς γίνεται σε τρεις διαφορετικές στιγμές της ιστορίας της, την Κλασική, την Ελληνιστική και τη Ρωμαϊκή περίοδο, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να αντιληφθεί την εξέλιξή της μέσα στο χρόνο και τη μεταβολή των λειτουργιών του χώρου από εποχή σε εποχή.
To έργο «Αρχαία Αγορά των Αθηνών» του ΙΜΕ έλαβε το 1ο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό που αφορούσε την ανάπτυξη 3D περιεχομένου στο Web με τη χρήση του COLLADA, ενός διεθνώς αναγνωρισμένου προτύπου για την αξιοποίηση τρισδιάστατων εφαρμογών στο Διαδίκτυο. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Kronos Group, φορέας ο οποίος ασχολείται με την προώθηση ανοιχτών προτύπων στον τομέα των τρισδιάστατων γραφικών και ιδρύθηκε από κορυφαίες εταιρείες στο χώρο των τρισδιάστατων γραφικών, όπως 3Dlabs, ATI, Discreet, Evans & Sutherland, Intel, NVIDIA, SGI και Sun Microsystems και τη Media Grid Immersive Education Initiative, μια διεθνή σύμπραξη πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων για την προώθηση ανοιχτών προτύπων σε θέματα Εικονικής Πραγματικότητας και μάθησης μέσω παιχνιδιών (περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό: http://www.colladacontest.com).

Μπορείτε να δείτε μια δραστηριότητα του Ν. Μπαλκίζα πατώντας εδώ

Πίσω στο χρόνο με παλιούς χάρτες

Σιγουρευόμαστε ότι έχουμε την τελευταία έκδοση (6) του προγράμματος επιλέγουμε στα επίπεδα "έκθεση" και τσεκάρουμε "Ιστορικοί χάρτες του Ράμσι".
Όπου υπάρχει ιστορικός χάρτης έχει σύμβολο.
Όταν τον ανοίξουμε σαν είκόνα, με ένα κλικ ακόμα αυτός ενσωματώνεται στο πρόγραμμα.

Προβολή τρισδιάστατων φωτογραφιών

Νέο στην έκδοση 4.2 και τις νεότερες εκδόσεις: Μπορείτε να μεταβείτε σε φωτογραφίες πολύ υψηλής ανάλυσης και να πλοηγηθείτε σε αυτές. Για να το πραγματοποιήσετε, στον πίνακα Επίπεδα επιλέξτε Έκθεση > 360 και κάντε διπλό κλικ σε οποιοδήποτε εικονίδιο φωτογραφίας στην προβολή 3D. Ας δοκιμάσουμε να πάμε tower bridge, στο Λονδίνο.

Street view

Στα δεξιά της οθόνης είναι ένα κίτρινο ανθρωπάκι. Όταν το τραβήξουμε σε μία πόλη, αν έχει τις απαιτούμενες πληροφορίες θα δούμε ένα κομμάτι της πόλης σα να είμαστε εκεί. Μια κίτρινη γραμμή θα μας δείξει τη διαδρομή που μπορούμε να ακολουθήσουμε.

Ας περιηγηθούμε στα επίπεδα του προγράμματος κι ας μοιραστούμε μια ιδέα αξιοποίησής του

Add a New Comment
or Sign in as Wikidot user
(will not be published)
- +
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License