Νίκος Δερεδάκης
dered.jpg


Ο Νίκος Ι. Δερεδάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1968. Από το 1986 εως το 1990 σπούδασε δάσκαλος στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο. Το 1997 διορίστηκε δάσκαλος και από τότε υπηρετεί σε διάφορα δημόσια σχολεία του νομού Ρεθύμνης. Το 2004 εισήχθει στο Διδασκαλείο Ρεθύμνου απ'όπου αποφοίτησε μετά από δίχρονη μετεκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή.
Από τα πρώτα χρόνια της εκπαιδευτικής του σταδιοδρομίας ασχολήθηκε με το συνδικαλισμό. Εξελέγη αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνης, Αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΠΕ Ν. Ρεθύμνης και Αντιπρόσωπος στην 76η Γ.Σ. της ΔΟΕ. Σήμερα είναι οργανωτικός Γραμματέας του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ν. Ρεθύμνης.
Επίσης έχει δραστηριποιηθεί σε πολιτιστικούς και επιστημονικούς Συλλόγους. Συγκεκριμένα έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος και Γ. Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιβολίων Μισιρίων "Εμμ. Παχλάς" και μέλός του Δ.Σ. της ΙΛΕΡ (Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Ρεθύμνου).
Το 2006 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ρεθύμνης . Είναι Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου.
Tα ενδιαφέροντά του εστιάζονται στη μελέτη της τοπικής ιστορίας και στα εκπαιδευτικά προγράμματα
που τον αφορούν σε αυτήν. Έχει εκδόσει, σε συνεργασία με άλλους φορείς διάφορα βιβλία ιστορικού περιεχομένου.
Συγκεκριμένά:
1. Φορτέτζα
Ηλεκτρονικό Φιλολογικό περιοδικό

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License